Verdwenen kat uit Amersfoort duikt na half jaar op in Friesland

AMERSFOORT - Een stel uit Amersfoort heeft na een half jaar hun verloren gewaande kat Boris weer terug. Het dier is gevonden in het Friese Dokkum, 180 kilometer verderop. Dat schrijft het AD.
René Melisse (52) en Hannie Slingerland (50) vermoeden dat de twaalfjarige Boris is meegereisd op een reserveband onder de auto toen ze de zomervakantie doorbrachten in Friesland.
Het koppel uit Amersfoort had de zorg voor Boris aan een vriendin overgelaten maar die kon Boris al nergens vinden. Bij terugkomst kon ook het stel hun kat niet meer vinden. Om het leed te verzachten gaf René zijn vrouw in september een nieuwe kitten.
Afgelopen dinsdag werd Boris alsnog binnengebracht bij een dierenasiel in Dokkum. De chip leverde een match op. "Een nummer in Amersfoort. Wij zijn nog ondersteboven van dit wonder, hier doen wij het als vrijwilligers voor."
Toen René Boris ophaalde, riep hij zijn naam. "Hij herkende mijn stem en spitste zijn oren. Ik pakte hem op. Hij was broodmager, maar zijn blik was onveranderd. Hij begon onzettend hard te spinnen en klampte zich met zijn nagels aan me vast. Alsof hij wilde zeggen: ik laat je niet meer los."

Baasje over de verdwijning en terugkeer van kat Boris

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.