Van Zanen: Utrecht te bescheiden

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen hield maandagavond zijn nieuwjaarsspeech. In een persoonlijk getinte toespraak benadrukte hij de mooie kanten van de stad en de positieve reacties die Utrecht krijgt, ook in het buitenland. Onder meer BBC Travel en de Lonely Planet spraken zich afgelopen jaar lovend uit over de stad.
"Zijn we soms niet een tikkeltje te bescheiden? Bezingen we onze eigen stad zelf ook niet iets te weinig... juist nu we voor de opgave staan, na te denken over de toekomst?", sprak Van Zanen. Volgens de burgemeester wordt de stad de komende jaren alleen maar mooier de komende jaren met het nieuwe stationsgebied en de uitbreiding van de Uithof.
Van Zanen stond verder onder meer stil bij de Utrechtse slachtoffers van de MH17-ramp en de veranderingen in de zorg, waarbij gemeenten de verantwoordelijkheid krijgen.
Zo'n duizend bezoekers luisterden maandagavond naar de burgemeester in het nieuwe stadskantoor, onder wie veel prominenten zoals Tourdirecteur Christian Prudhomme.
De gemeente trok zo'n 80.000 euro uit om het nieuwe jaar in te luiden. De nieuwjaarsreceptie van Utrecht is daarmee de duurste van Nederland, meldt de Telegraaf. De PvdA Utrecht opperde om raadsleden voortaan te laten bedienen om de kosten te drukken en zelf de drankjes te laten betalen.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.