Brand verwoest Carpetright IJsselstein

IJSSELSTEIN - Een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw in IJsselstein heeft dinsdagmorgen onder meer tapijtwinkel Carpetright verwoest.
Het vuur begon bij feestartikelenzaak Madelief Actief aan de Van Leeuwenhoekweg. Deze winkel zit boven Carpetright. De grootste winkel in het gebouw, Kwantum, kon worden gered, al is er wel sprake van enige rookschade. Er vielen geen gewonden.
De brandbestrijding werd bemoeilijkt omdat de vlammen zich onder het dak bevonden. Om bij het vuur te kunnen, werden er meerdere gaten geslagen.
Volgens een woordvoerder van de brandweer is er dinsdagochtend een overval geweest in het pand. Waarschijnlijk is daarna brand uitgebroken. De politie kan dit nog niet bevestigen.
Bewoners van verzorgingshuis Ewoud Staete werd gevraagd om hun ramen en deuren gesloten te houden. Ook enkele omwonenden in de omgeving van het bedrijfspand moesten voorzorgsmaatregelen nemen.
Ondernemers die getroffen zijn door de brand konden terecht op het gemeentehuis. Er was een tijdelijke opvangruimte ingericht waar ze emoties konden delen en koffie konden drinken.

Verslaggever Peter Knieriem dinsdagmorgen over de grote brand.
De brandweer over de brand
Reportage over de brand in IJsselstein en gesprek met verslaggever Floris Prenger.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.