Tractoroverlast Harmelen onderzocht

HARMELEN - Woerden wil de overlast van landbouwverkeer in Harmelen aanpakken. Al jaren klagen bewoners dat er tractoren door de dorpskern rijden, waarbij bestuurders het niet al te nauw nemen met de maximumsnelheid.
De gemeente Woerden heeft onder meer op Haanwijk geturfd hoe groot het probleem is. Tussen zes uur 's ochtends en zes uur 's avonds telden ambtenaren daar ruim vijftig passerende landbouwvoertuigen. Opmerkelijk is dat een trekker van één bedrijf 42 keer langsreed.
De gemeente gaat binnenkort in overleg met de provincie en landbouwvertegenwoordigers om oplossingen te vinden voor de drukte op andere smalle wegen in Harmelen. Daarbij denkt het stadsbestuur er onder andere over om buiten de spits landbouwvoertuigen toe te staan op de randwegen en de Groenendaal.

RANDWEGEN

Wat de randwegen betreft kan dat een lastig verhaal worden omdat het provinciale wegen zijn, waar landbouwverkeer volgens de letter van de wet niet mag rijden. Het college doet in ieder geval ook een nadrukkelijk verzoek aan bestuurders van tractoren in en rond Harmelen om zich aan de regels te houden.
Harmelen tot verboden gebied verklaren voor landbouwvoertuigen is geen optie volgens het stadsbestuur. Volgens wethouder Stolk horen agrariërs nu eenmaal onlosmakelijk bij Harmelen en moeten ze hun werk kunnen doen. "Het is geven en nemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.