Jongetje (6) uit Utrecht overlijdt na aanrijding met bus

UTRECHT - In Utrecht is dinsdagmiddag een 6-jarig jongetje overleden nadat hij onder een stadsbus terecht was gekomen. Het slachtoffer was op de fiets en werd aangereden op de oversteekplaats bij de Mediamarkt, ter hoogte van het Smakkelaarsveld. Voor getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.
Een traumahelikopter landde na het ongeluk op het Vredenburg om het beknelde jongetje uit Utrecht snel te kunnen helpen. Ook kwamen er veel ambulances en brandweerlieden ter plaatse. De hulp mocht echter niet meer baten. Andere bussen kwamen na de aanrijding vast te staan omdat de busbaan richting het Vredenburg werd afgesloten.
Hoe het ongeluk precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek. De politie is nog op zoek naar getuigen.

BURGEMEESTER

Burgemeester Jan van Zanen heeft met afschuw kennisgenomen van het ongeluk. "Ik ben direct door de districtchef van de politie geïnformeerd. Ik leef mee met de nabestaanden, de buschauffeur en de klasgenootjes van het jongetje. Het is ontzettend erg en vreselijk wat er gebeurd is. De politie doet onderzoek en ik wacht de uitkomst af."

Politie over het ongeluk
Burgemeester Van Zanen over het ongeluk
Jongetje overlijdt na aanrijding met bus Smakkelaarsveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.