Tientallen aanhoudingen tijdens politie-offensief

UTRECHT - Een twaalfdaags politie-offensief heeft tot tientallen aanhoudingen geleid. Ook werd in de periode van de actie, van 24 december tot en met 4 januari, veel minder ingebroken dan een jaar eerder.
Agenten grepen de donkere dagen aan om dagelijks het werk van inbrekers te verstoren met acties. Daardoor werden ongeveer twintig verdachten opgepakt voor onder meer woninginbraken, wapenbezit en drugsbezit. Ook meerdere mensen die nog boetes of gevangenisstraffen open hadden staan liepen tijdens de acties tegen de lamp.
De controles werden zowel zichtbaar als onzichtbaar gehouden, met name in het zuiden en noorden van de stad. Bekende veelplegers lieten de agenten op een gegeven moment weten ze "helemaal zat" te zijn.

ACHTERVOLGINGEN

Meerdere aanhoudingen gingen gepaard met achtervolgingen door de stad. Zo wilden agenten op de Vechtensteinlaan drie verdachten aanhouden die probeerden in te breken in een woning. Ze wilden vluchten in een auto, maar konden worden klemgezet.
Bij een controle in Kanaleneiland ging de bijrijder van een busje er te voet vandoor. Er moesten politiehonden aan te pas komen om hem de pas af te snijden. In de Cremerstraat probeerde een inbreker tevergeefs te ontkomen door van een balkon te springen.
Ondanks het politie-offensief wisten inbrekers vaak ook wel hun slag te slaan. In totaal pleegden inbrekers 94 woninginbraken (acht per dag). Wel zijn het er 70 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Verder werden tijdens het offensief drie straatroven en twee overvallen gepleegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.