Henk Westbroek genezen van tuberculose

UTRECHT - Henk Westbroek is volledig genezen van tuberculose. Dat schrijft hij op zijn Facebookpagina.
De Utrechtse zanger, presentator en ondernemer kreeg een paar jaar geleden last van langdurige hoestaanvallen en werd naar tevredenheid behandeld in het Diakonessenhuis. "Tot die hoestaanvallen toch weer terugkwamen en na een batterij van testen werd vastgesteld dat ik tuberculose had", aldus Westbroek.

GEHEIM

"De tuberculoseconsulent en -arts adviseerden me om geheim te houden welke ziekte ik onder de leden had", vervolgt de zanger. "Als je er eerlijk over bent zal je merken dat mensen waarvan je het totaal niet verwacht, zomaar angstig worden en vreemd tegen je gaan doen", kreeg hij te horen.

LEUGENTJES

"Drie maanden lang vertelde ik vervolgens het ene leugentje na het andere. Om maar niet op te hoeven treden, aan een tv-programma mee te moeten doen of om een emmer ijsblokjes over mezelf uit te moeten storten. Zware griep, milde longontsteking ,voedselvergiftiging en meer van dat soort dingen", aldus Westbroek.

BETRAPT

"In de vierde maand werd ik betrapt door een vriend die het gek vond dat ik alsmaar ontstoken neusholtes had, terwijl ik de week ervoor nog leed aan permanent brandend maagzuur."
Vervolgens vertelde Westbroek het aan een aantal vrienden, collega's en kennissen en zij hielden geheim aan welke ziekte de zanger leed. "Wat betekent dat ik door betrouwbare mensen omringd ben", schrijft de Utrechter.
De zanger wijst erop dat er vorig jaar wereldwijd nog 1,5 miljoen mensen overleden aan tbc. Dat was met goede medicijnen te vermijden geweest, aldus Westbroek. "De medicijnkuur tegen tuberculose is onprettig omdat je er vrij ziek van kunt worden, maar omdat ik per begin januari volledig genezen ben verklaard is het nieuwe jaar juichend voor me begonnen. Ik hoop dat 2015 voor u ook gelijk al zo schitterend begonnen is", aldus Westbroek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.