Overval en dreigbrief vlak voor brand op feestwinkel

IJSSELSTEIN - De IJsselsteinse feestwinkel die dinsdag uitbrandde, blijkt kort voor de brand te zijn overvallen. Een 28-jarige vrouw uit IJsselstein, vermoedelijk de eigenaresse, werd daarbij vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. De dader of daders zijn er daarna met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.
De politie kreeg rond 8.00 uur 's ochtends de melding dat er een vrouw was overvallen in het bedrijf gelegen aan de Van Leeuwenhoekweg. Agenten troffen in het bedrijf de vastgebonden vrouw aan. Toen de agenten poolshoogte namen of de dader of daders nog in het bedrijf waren, ontdekten zij de brand. De agenten namen de vrouw direct mee naar buiten en waarschuwden de brandweer.

DREIGBRIEF

Het onderzoeksteam onderzoekt nu of de overval en de brand met elkaar te maken. Het is in ieder geval al wel duidelijk dat de eigenaar van de feestwinkel voorafgaand aan de brand een dreigbrief heeft gekregen.
De brand verwoestte overigens niet alleen de feestwinkel, maar ook een aangrenzende tapijtwinkel. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De Beneluxweg, Utrechtseweg en de Baronieweg werden vanwege die rook tijdelijk voor het verkeer afgesloten.
Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden. De bewoners van het nabijgelegen verzorgingstehuis hoefden niet geëvacueerd te worden. Na enkele uren blussen kon uiteindelijk het sein brandmeester worden gegeven.

Verslaggever Floris Prenger over de situatie in IJsselstein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.