Bloemen en knuffels voor verongelukte Jules

© RTV Utrecht
UTRECHT - Op de plek waar de 6-jarige Jules dinsdag verongelukte worden veel bloemen, knuffels en berichtjes achtergelaten. Het jongetje kwam om het leven nadat hij bij het Smakkelaarsveld in Utrecht onder een bus terecht was gekomen.
Jules zat op basisschool Puntenburg in Utrecht en het ongeluk heeft diepe indruk gemaakt op zijn klasgenootjes. Een aantal van hen heeft het ongeluk zien gebeuren. Woensdag hebben de kinderen de plek van het ongeval bezocht en bloemen neergelegd.

OORZAAK

De 6-jarige jongen fietste dagelijks over het Smakkelaarsveld bij het station en hij was dinsdagmiddag onderweg naar huis toen hij onder de bus terecht kwam. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niks bekend. Volgens veel fietsers is het wel duidelijk dat het een chaos is rondom het station.
Volgens de Fietsersbond wordt de veiligheid van de fietsers tijdens alle werkzaamheden in de binnenstad uit het oog verloren. Een panklare oplossing voor het probleem heeft de bond niet, maar permanent verkeersregelaars inzetten zou al helpen, aldus de Fietsersbond.
De gemeente Utrecht laat weten dat ze eerst het onderzoek van de politie afwachten voordat ze maatregelen gaan nemen.

Klasgenootjes van Jules leggen bloemen neer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.