RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

2400 bomen moeten wijken voor Amersfoortse rondweg

AMERSFOORT -

Voor de aanleg van de nieuwe westelijke randweg in Amersfoort, moeten zo'n 2400 bomen gekapt worden. Dat staat in het voorlopige ontwerp van de nieuwe weg en de omgeving ervan.

Een deel van de bomen wordt herplant in het gebied, maar de gemeente onderzoekt ook of er bomen op andere plaatsen terug kunnen komen, zoals in het gebied tussen Birkhoven en de Eemvallei. De gemeente hoopt daar de zogeheten ecologische hoofdstructuur te kunnen voltooien, zodat het leefgebied van planten en dieren kan worden verbeterd.

Het college gaat de komende weken met de stad in gesprek over het voorlopige ontwerp, waar ook de plannen voor natuurcompensatie onderdeel vanuit maken. Daarna beslist de gemeenteraad over de plannen. Die zal daar naar verwachting in het voorjaar over praten.

De westelijke ontsluiting ligt gevoelig in de Amersfoortse politiek. Eind 2012 viel zelfs het college over de kwestie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -