Utrechtse organisaties veroordelen aanslag in Parijs

IJSSELSTEIN - De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland in IJsselstein heeft de aanslag op een Frans weekblad sterk veroordeeld. Woensdagmiddag werden er meerdere mensen doodgeschoten bij een aanslag op de redactie van satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs
De raad spreekt van een "afgrijselijke en barbaarse aanslag op journalisten, op de vrijheid van meningsuiting en op de vrijheid van godsdienst." Het medeleven van de RMMN gaat uit naar alle directe betrokkenen.
"Samen met iedereen die de democratie en de rechtsstaat een warm hart toedraagt, blijven wij strijden tegen geweld, haat, terreur en extremisten, ongeacht wie de afzender is."

GESCHOKT

Ook het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders is geschrokken van de aanslag in Parijs. De organisatie zegt de aanslag op de sterkst mogelijke wijze te veroordelen.
"Geweld heeft nooit een bijdrage geleverd aan het oplossen van problemen. Wij staan voor een open en pluriforme samenleving waarvan de vrijheid van meningsuiting een van de belangrijkste pijlers is. Dat juist de persvrijheid geweld wordt aangedaan, schokt ons des te meer."

RMMN-woordvoerder Aissa Zanzen in gesprek met RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.