RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jongerenpartijen willen jeugd enthousiast maken voor politiek

1/2
UTRECHT - Politieke jongerenpartijen in Utrecht hebben samen de stichting PolitiekFabriek Utrecht opgericht om jongeren enthousiast te maken voor de politiek. De bedoeling is dat de organisatie langs middelbare scholen gaat om voorlichting te geven.

"Als we als ÚÚn partij langs middelbare scholen willen gaan, krijgen we steeds het antwoord 'nee' omdat je als partij te gekleurd bent", vertelt Josta van Brouwershaven van de stichting. "Bij deze stichting is elke politieke partij vertegenwoordigd. Daarmee gaan we langs middelbare scholen en mbo's om iedereen enthousiast te maken."

Bij de stichting is iedereen gelijk en van elke partij is een gelijk aantal mensen vertegenwoordigd. "Zo be´nvloeden we mensen op geen enkele manier. Binnen de PolitiekFabriek werken JOVD, Jonge Democraten, CDJA, Jonge Socialisten, DWARS, Rood, PINK! en Perspectief aan ÚÚn gemeenschappelijk doel: jongeren politiek bewuster maken."

Donderdagavond is de officiŰle lancering van de Stichting in de Ekko. Daarbij zal ook burgemeester Van Zanen aanwezig zijn om het logo van de stichting te onthullen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht