QBuzz: Wij rijden niet te hard in stationsgebied

UTRECHT - Vervoerder QBuzz zegt dat buschauffeurs niet te hard rijden in het Utrechtse stationsgebied. Tegen RTV Utrecht zegt een woordvoerder dat het 'niet eens mogelijk is om in dat gebied te hard te rijden'. Na het ongeluk van afgelopen dinsdag waarbij de 6-jarige Jules om het leven kwam regende het kritiek op Qbuzz.
Ook buschauffeurs hebben zich de afgelopen dagen bij RTV Utrecht gemeld. Anoniem verklaren ze net als de vervoerder dat het niet mogelijk is om in dat gebied hard te rijden. Dat komt volgens hen door de vele werkzaamheden en verkeerslichten.

GEMEENTE

Naast de busvervoerder krijgt ook de gemeente Utrecht veel kritiek. Volgens fietsers en de fietsersbond is de verkeerssituatie rondom station Utrecht Centraal ronduit chaotisch en onoverzichtelijk. De gemeente kan zich niet in die kritiek vinden.
Tegen RTV Utrecht zegt de gemeente dat met enige regelmaat de routes geëvalueerd worden. Op dit moment ziet de gemeente geen aanleiding om de verkeerssituatie rondom het station aan te passen.
De gemeente blijft wel in gesprek met fietsers over de situatie. Ook de basisschool van de omgekomen Jules blijft met de gemeente Utrecht praten over veilige wegen rondom de school.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.