Scholieren Rhenen leren over Slag om Grebbeberg

RHENEN - De Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken verzorgt een scholenproject voor de jeugd in Rhenen over de geschiedenis van de eigen gemeente. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de slag om de Grebbeberg plaatsvond.
Rhenen staat dit jaar stil bij 75 jaar Slag om de Grebbeberg. De slag aan het begin van de Tweede Wereldoorlog wordt op verschillende manieren herdacht. Zo laat de historische vereniging leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Rhenen kennismaken met de historie van hun eigen gemeente.

LOOPGRAVEN

Piet Hovestad, een van de initiatiefnemers, gaf vrijdagmorgen een toelichting op Radio M Utrecht. "De leerlingen brengen een bezoek aan het streekmuseum in Rhenen en aan het militaire ereveld op de Grebbeberg. Ook nemen we ze mee naar de loopgraven en moeten ze een werkstuk maken."
Volgens Hovestad moeten alle Rhenense kinderen leren over de strijd in de meidagen van 1940. "Het is een van de belangrijkste slagen van Rhenen en van Nederland, dus het is belangrijk dat ze weten wat er gebeurd is."

SOLDATENFEEST

De werkstukken van de kinderen worden door een jury beoordeeld. Op 17 april worden de prijzen tijdens het Soldatenfeest op de Grebbeberg uitgereikt.
Bij de Slag om de Grebbeberg hield het Nederlandse leger drie dagen lang stand toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hierbij kwamen veel mensen om het leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.