Oudewater laat zwembadplannen vergelijken

OUDEWATER - Is Oudewater beter af met een nieuw openluchtbad of met een overdekt zwembad? De gemeenteraad kwam er in oktober niet uit en daarom mag een onderzoeksbureau die vraag nu gaan beantwoorden.
Het college van B en W wil op de plaats van het huidige Statenbad een nieuw, maar kleiner openluchtbad laten bouwen. Er is een ondernemer gevonden die het bad wil aanleggen, in ruil voor de mogelijkheid om rond het zwembad woningen te bouwen.
Een groep Oudewaterse ondernemers kwam daarna, met steun van Stichting Beheer Zwembad Oudewater (SBZO), met een plan om een binnen- en buitenbad laten bouwen bij sporthal de Noordsyde.
De gemeenteraad moest de knoop doorhakken, maar kon geen goede afweging maken. Vooral op het gebied van financiën en de bouw van woningen ontbrak een goede vergelijking tussen de twee plannen. Daarom gaat onderzoeksbureau SemadAdvies de cijfers op een rij zetten. De uitkomsten van het onderzoek wordt over drie maanden aan de gemeenteraad gepresenteerd.
Stichting Beheer Zwembad Oudewater (SBZO) is gevraagd het oude Statenbad voorlopig te blijven beheren. Als de stichting daarmee instemt, stelt de gemeente geld beschikbaar voor noodzakelijk onderhoud.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.