James Kennedy gaat University College leiden

UTRECHT - De bekende historicus James Kennedy gaat leiding geven aan het Utrecht University College. Hij wordt daar per 1 oktober decaan. Kennedy volgt prof. dr. Rob van der Vaart op, die sinds 2008 leiding gaf aan het University College.
De Amerikaans-Nederlandse historicus is nu nog hoogleraar 'Nederlandse Geschiedenis sinds de Middeleeuwen' aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is vooral bekend om zijn onderzoek naar de jaren zestig in Nederland. Kennedy onderzocht onder meer hoe sinds de Tweede Wereldoorlog wordt omgegaan met nieuwe groepen burgers en bewoners van Nederland. Ook maakte hij naam met zijn boeken over de rol van de kerk in Nederland en de opkomst van euthanasie.
Kennedy verkast naar Utrecht, zegt hij, vanwege zijn 'passie' voor het kleinschalige, internationale onderwijs van het University College. Volgens hem staat zijn vertrek los van de forse bezuinigingen die de faculteit geesteswetenschappen in Amsterdam te wachten staan.
De Universiteit Utrecht was in 1998 de eerste universiteit in Nederland met een university college. Naar dat voorbeeld werden in de jaren daarna meerdere colleges bij andere universiteiten opgericht. Het University College Utrecht biedt uitdagend, kleinschalig Engelstalig universitair onderwijs aan getalenteerde studenten. Ook is het een internationale community van studenten uit zo'n vijftig verschillende landen op een aparte campus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.