Utrechtse huisjesmelker weer in opspraak om hoge huurkosten

UTRECHT - De PvdA in Utrecht wil dat studenten beter beschermd worden tegen malafide huisbazen. De partij gaat daarover vragen stellen aan het college. Aanleiding is een uitzending van Kassa waarin te zien is dat huiseigenaar Nahuys B.V. in Nieuwegein 130.000 euro te veel huur per jaar vraagt aan studenten.
Het gaat om 80 benadeelde studenten die boven het winkelcentrum in de Utrechtse wijk Overvecht wonen. Huurteam Utrecht zou hebben vastgesteld dat elke student in het pand recht heeft op 120 euro huurverlaging, aldus het consumentenprogramma.
De bewoners hebben inmiddels aangekondigd naar de Huurcommissie te stappen om met terugwerkende kracht huurverlaging te krijgen. De studenten zouden daarnaast door hun huisbaas geïntimideerd zijn.

VEILIGHEID

Onlangs kreeg Nahuys B.V. nog stevige kritiek omdat de veiligheid in het studentencomplex niet op orde was. De gemeente Utrecht zei destijds de verhuurder meerdere keren te hebben gewaarschuwd. Naar aanleiding van de ophef werden kritieke punten in het gebouw toen aangepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.