"Utrechtse horeca weer in de lift"

AMERSFOORT - De horeca klimt na zes crisisjaren uit het dal. Dat blijkt uit cijfers van het FoodService Instituut Nederland (FSIN).
Bijna veertig procent van de horecaondernemers ziet de omzet weer stijgen. Vooral in de grote steden gaat het goed, zo ook in Utrecht.
Daar wordt namelijk veel vernieuwd en dat loont, stelt het FoodService Instituut.
"Utrecht heeft in de binnenstad rondom de gracht heel veel hippe koffietenten en fingerfoodtenten. Dat is echt iets dat het heel goed doet", zegt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink. "Dus als je innoveert, als je je tent de afgelopen jaren hebt aangepast, dan gaat het beter dan ooit. De scheiding tussen dat het wel of niet goed gaat, is ontzettend groot."
Vooral de klassieke dorpsrestaurants waar je tussen zes en acht uur 's avonds kunt eten, komen in de gevarenzone, voorspellen de onderzoekers. Als een van de positieve voorbeelden wordt het Food Court genoemd langs de A2 bij Utrecht. Dat is een groot pand waarin meerdere restaurants zijn gevestigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.