Workshops uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten

AMERSFOORT - Het Meander Ziekenhuis in Amersfoort organiseert workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker.
Volgens verpleegkundig consulent oncologie Linda Groot geeft een verzorgd uiterlijk meer zelfvertrouwen. De workshops geven ook ruimte voor lotgenoten om in contact met elkaar te komen in een ontspannen sfeer.
Reina Scheffer is een van de deelnemers. Ze geniet van de workshop, die de naam "Look Good, Feel Better" draagt. "Ik heb heel veel bruikbare tips gekregen. Ik heb geleerd hoe ik mezelf weer kan opmaken en hoe je straks om kan gaan als je straks geen wenkbrauwen meer hebt."
Doordat Scheffer kanker heeft, zal ze straks haar haar verliezen. "Daarom vond ik het belangrijk om naar deze cursus te gaan om te kijken hoe ik daar straks mee overweg kan. Je krijgt toch een andere gezichtsuitdrukking."
Schoonheidspecialist Inge Kluit geeft de workshop en houdt rekening met patiënten die door hun ziekte bijvoorbeeld een gevoelige huid hebben. "Je moet het echt wel iets anders behandelen. Het is vaak een droge huid door de chemokuur, dus dat zijn andere tips dan voor een normale huid."
De workshops zijn zes keer per jaar. De volgende staat gepland op 23 maart, daarna volgen er nog sessies in mei, september en november. Bij veel aanmeldingen kunnen er extra workshops worden ingepland.

Meander organiseert workshops voor patiënten met kanker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.