Montfoort wil onderste steen boven in 'Bloklandaffaire'

MONTFOORT - Montfoort krijgt een commissie die de handelswijze van het gemeentebestuur moet onderzoeken. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde daar maandagavond mee in, omdat de geloofwaardigheid van het college in het geding is gekomen door de zogenoemde 'Bloklandaffaire'.
Reden voor het onderzoek is een uitspraak die de rechter vorige week deed. Die oordeelde dat de gemeente ten onrechte een bouwvergunning heeft afgegeven aan een boer in het buurtschap Blokland. Die bouwde twee huizen en een stal op zijn land.
Een bezwaar van een omwonende werd door de gemeente genegeerd. Bovendien maakte Montfoort geheime afspraken met de boer. De gemeente wilde een deel van zijn grond en gunde hem wel iets als wederdienst. Ook dat mag niet, bepaalde de rechter.
Montfoort stelt nu een onderzoekscommissie in die tot op de bodem moet uitzoeken wat er precies is gebeurd en of het college van alle handelingen op de hoogte was. Volgens VVD-fractievoorzitter Ria Driesse is het een kwalijke zaak dat de gemeente er niet voor heeft gezorgd dat de regels zijn nageleefd.
De helft van de gemeenteraad ziet het liefst dat de verantwoordelijk wethouder vertrekt, maar de coalitie houdt hem voorlopig in het zadel. Fractievoorzitter Eimert Verkaik Inwonersbelangen Montfoort zegt dat uit het dossier nog niet naar voren is gekomen dat de wethouder op de hoogte was van de affaire.
Hoe lang het onderzoek naar de handel en wandel van het Montfoortse gemeentebestuur gaat duren is nog niet bekend.

Montfoort wil onderzoek naar 'Bloklandaffaire'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.