RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stelend raadslid Van der Roest zegt sorry

UTRECHT -

Het Utrechtse oud-raadslid Bert van der Roest heeft dinsdag voor het eerst openlijk spijt betuigd voor de greep die hij in de kas van Straatnieuws deed. Over het bedrag wordt nog altijd gediscussieerd, maar hij zou tussen de 40.000 en 70.000 van de Utrechtse daklozenkrant hebben ontvreemd.

De fraude werd ontdekt in oktober 2013. Sindsdien hield Van der Roest, die vanwege de zaak zijn PvdA-raadszetel opzegde, zich stil. In dagblad Trouw zegt hij nu sorry. "Ik heb een gigantisch stomme fout gemaakt, waar ik veel spijt van heb", zegt hij.


MISSTAPJES

Hij benaderde de krant niet alleen om zijn excuses aan te bieden. Hij wil zijn kant van het verhaal vertellen en hoopt op een tweede kans. De fraude, vertelt hij, pleegde hij niet heel bewust. Van der Roest noemt het een opstelsom van misstapjes, van het zich telkens toe-eigenen van kleine bedragen.

Hij hield zichzelf voor dat hij het geld leende en het zou terugbetalen. Bijvoorbeeld als hij de sponsors voor zijn solovoorstelling 'Dag Moeder' zou hebben binnengehaald. Zover komt het niet. Het bestuur van Straatnieuws ontdekt de fraude.

Van der Roest heeft grote moeite te erkennen wat hij heeft gedaan. "Toen dit allemaal uitkwam, werd ik voor het eerst geconfronteerd met het feit dat ik gestolen had", zegt hij in Trouw. "Het kost me nog steeds moeite om mezelf als dief te zien, omdat het niet in mijn zelfbeeld past."


POSTBODE

De voormalig penningmeester van Straatnieuws zegt zich sinds de ontdekking van zijn fraude niet meer in het centrum van Utrecht te kunnen vertonen. Een baan vinden, lukt niet. Een sollicitatiegesprek voor de functie van postbode liep verkeerd af, toen het bedrijf er achter kwam dat hij dť Bert van der Roest was.

Van der Roest hoopt nu op begrip. "Ik zou graag willen dat mensen me een tweede kans geven, wetende dat ik iets heel stoms heb gedaan. Dan kan ik het leven weer oppakken."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -