Lucas en Sophie populairste namen in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Lucas en Sophie waren in 2014 de populairste kindernamen in de provincie Utrecht. Dat blijkt uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De Utrechtse top drie bij de jongens bestaat verder uit Luuk en Thomas. Bij de meisjes zijn Anna en Julia erg populair in onze regio.
Landelijk waren in 2014 achtereenvolgens Daan, Bram en Milan de drie populairste jongensnamen. De top drie bij de meisjes bestaat uit Sophie, Emma en Julia, namen die al jaren de top van de ranglijst domineren. In 2013 waren Sem en Tess de nummers 1. Deze namen staan nu op plaats vijf.
Toekomstige ouders gebruiken het overzicht van de SVB onder meer om te controleren hoe gebruikelijk en geliefd de naam is die ze op het oog hebben. Steeds vaker wordt gezocht naar een oorspronkelijke naam die afwijkt van de massa. Zo constateert de SVB groeiend aantal voornamen dat begint met de lettercombinatie 'Dj': Djay, Djayden, Django, Djurre, Djustin, Djim, Djamilla, Djenna, Djuna, Djura en Djoeke.
De SVB publiceert elk jaar een overzicht van namen die ouders hun kinderen hebben gegeven. De organisatie keert jaarlijks 3,2 miljard euro aan kinderbijslag uit aan 3,4 miljoen kinderen. Op die manier kan de uitkeringsinstantie precies zien welke namen aan pasgeboren kinderen worden gegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.