Geen uitstapjes voor gehandicapte kinderen door autobrand

UTRECHT - Reinaerde Kinderdagcentrum Oikos in Utrecht is één van de gedupeerden van de reeks autobranden tijdens de jaarwisseling. In totaal brandden toen 32 auto's uit. Het Openbaar Ministerie (OM) loofde maandag een beloning van 5.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak.
Het uitbranden van het busje van Oikos heeft grote gevolgen voor de gehandicapte kinderen die er worden opgevangen. De ietwat verouderde bus werd gebruikt voor uitstapjes, maar nu moeten de kinderen noodgedwongen binnenblijven.
Volgens een woordvoerder van het kinderdagcentrum is er sprake van een ernstige inbreuk op de vrijheid van de kinderen. "Deze kinderen kunnen niet zomaar in een gewone auto vervoerd worden. Daarom is het zo belangrijk dat we een bus hebben om weg te kunnen en mee te kunnen doen met de samenleving."

LEGE FLESSEN

Een nieuwe bus kost ongeveer 70.000 euro en dat geld heeft Oikos niet. Daarom gaan de gehandicapte kinderen de komende dagen samen met medewerkers op pad om lege flessen op te halen. Later volgen andere acties om het geld voor een nieuwe bus bij elkaar te krijgen.
Tot nu toe haalde het kinderdagcentrum 8.000 euro op. Een deel van dat bedrag werd vorig jaar al opgehaald, omdat de uitgebrande bus aan vervanging toe was.
Bij Oikos worden kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een meervoudige of een verstandelijke beperking opgevangen.

Geen uitstapjes voor gehandicapte kinderen door autobrand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.