Utrechtse Cremerstraat wordt fietsstraat

UTRECHT - De Utrechtse Cremerstraat in Nieuw Engeland wordt omgebouwd tot een fietsstraat. Dat heeft het college van B en W op verzoek van de gemeenteraad besloten. De parkeervakken verdwijnen en de fiets krijgt na herinrichting van de straat voorrang.
De Cremerstraat is een belangrijke fietsverbinding tussen Vleuten, Leidsche Rijn en het centrum van de stad, zegt het stadsbestuur en daarom zou de herinrichting op zijn plek zijn. Veel bewoners zien dat anders en zijn tegen de ombouw van hun straat. Er ligt inmiddels een ontwerp en daarin zijn wensen van bewoners meegenomen, zegt B en W.
Voor het plan is 1 miljoen euro uitgetrokken, maar dat lijkt nu al te weinig. De plannen zijn nog niet definitief. De gemeenteraad moet nog goedkeuring geven en ook het bestemmingsplan moet worden aangepast. Ook loopt er nog een inspraakprocedure.
Naast de Cremerstraat ligt het spoor. Omdat ProRail het spoor daar wil verdubbelen en er mogelijk ondergronds trillingsscherm komt, kunnen de plannen worden uitgesteld.
De Cremersstraat wordt niet de eerste fietsstraat in de stad. In de Vogelenbuurt, Leidsche Rijn en tussen de Uithof en het Wilhelminapark zijn ook straten waar auto's te gast zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.