Plan trafostation Breukelen bij Raad van State

BREUKELEN - Inwoners van Breukelen hebben woensdag bij de Raad van State gepleit tegen de komst van een stroomverdeelstation in het buurtschap Kortrijk. Volgens stroomtransporteur Tennet is het trafostation nodig om storingen in de regio te kunnen opvangen.
"Eerst geloof je het niet, maar als je dan naar een informatieavond gaat, zie je wat een enorme omvang het station moet krijgen", zegt een verontwaardigde Bertus Schalei. Hij woont bij de plek waar Tennet het enorme station met kabelnetwerken wil aanleggen en is een van de omwonenden die naar de Raad van State is gestapt.
Schalei vindt natuurbeschermers aan zijn kant. Volgens Stichting Behoud Veenweidegebied Kockengen is de polder uniek. "Overal wordt het gebied als waardevol gesteld en je mag er eigenlijk niets veranderen", zegt Sip Koopmans van de stichting. "En toch gaat men het station aanleggen. Daar begrijpen wij niks van."
De tegenstanders zeggen dat er elders in de gemeente een prima alternatief is. Er is een plek op een industrieterrein bij Breukelen, zegt Schalei. "De grond is in 2007 min of meer zelfs al verworven, maar daar heeft de gemeente niets mee gedaan", aldus Schalei.
De Raad van State doet naar verwachting over enkele weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.