Opnieuw bestuurder weg bij Diakonessenhuis

UTRECHT - Opnieuw vertrekt een bestuurder bij het Diakonessenhuis in Utrecht, dat sinds november onder verscherpt toezicht staat van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Op 6 maart stapt Willem Hustinx op. Hij wil de weg vrij maken voor nieuw leiderschap om een ingrijpende cultuurverandering door te voeren bij het ziekenhuis.
In november vertrok bestuursvoorzitter Rob Florijn al bij het Diakonessenhuis nadat de medische staf niet meer met hem in gesprek wilde. Arie van Alphen nam de voorzittershamer van hem over om orde op zaken te stellen in het ziekenhuis. Hij is nu de enige bestuurder bij het Diak. Het is nog onbekend hoe de Raad van Bestuur wordt aangevuld.
Afgelopen zomer werd bekend dat de directie en medisch specialisten van het Diak met elkaar overhoop lagen over de veiligheid van patiënten. De specialisten in het ziekenhuis zouden de regels niet naleven en een angstcultuur veroorzaken.
Met het vertrek van Hustinx verliest het Diakonessenhuis een bestuurder die bijna twintig jaar aan het ziekenhuis verbonden was. Hij was internist, voorzitter van de medische staf en maakt sinds 2009 deel uit van de Raad van Bestuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.