Rat bespringt 5-jarig jongetje

VEENENDAAL - De Veenendaalse wijk het Franse Gat wordt geplaagd door ratten. Onlangs werd een jongen van vijf nog besprongen door een rat.
Volgens het jongetje en zijn broertje kwam het dier uit het riool en sprong het tegen het lichaam van het jongetje aan, om vervolgens het riool weer in te vluchten. De bewonerscommissie van het Franse Gat maakt zich zorgen, des te meer omdat de gemeente vooralsnog niet wil ingrijpen.
De gemeente laat RTV Utrecht weten eerst alle problemen in kaart te willen brengen. Een woordvoerder laat weten dat het nu nog onduidelijk is om hoeveel ratten het precies gaat.

RIOOL

Volgens bewoners in de wijk komen de ratten rechtstreeks uit het riool. De overlast beperkt zich niet tot het bespringen van het jongetje. Veel mensen klagen ook over stank, vernielingen en geluidsoverlast door de ratten.
Een lokale ongediertebestrijder is inmiddels meerdere malen in de wijk geweest. Volgens hem kunnen ratten gevaarlijk zijn omdat ze ziektes met zich meedragen.
Het jongetje is niet gebeten door de rat. Bang is hij ook niet meer, alleen voetbalt hij sinds kort wel op een andere plek.

Rat bespringt 5-jarig jongetje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.