Gewonde na achtervolging in Leersum

© Michiel van Beers
LEERSUM - Een achtervolging in Leersum is woensdagavond laat geëindigd op de rotonde op de hoek Rijksstraatweg met de Broekhuizerlaan. De bestuurder raakte gewond.
De man reed eerder op de avond in zijn Volkswagen Caddy tegen een muurtje aan de Crosestein in Zeist. Hij reed door en de politie ging naar hem op zoek. Op de Hoofdstraat zagen agenten de bestelauto slingerend rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Toen hij daar niet op reageerde zette politiemensen de achtervolging in.
Daarop reed de man met hoge snelheid hij door de bebouwde kom van Doorn, om via de Leersumsestraatweg en Rijksstraatweg richting Leersum te rijden. Bij de rotonde verloor hij de macht over het stuur en kwam hij in de middenberm van de rotonde terecht. De man probeerde nog weg te komen, maar dat lukte niet.
De 39-jarige Leersummer bleek te hebben gedronken. Hij was gewond en is onder begeleiding van een politieagent naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij geholpen aan zijn verwondingen en werd gelijk bloed afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel alcohol hij op had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.