Spanning stijgt voor Utrechtse animatiemakers

UTRECHT - De Utrechtse animatiemakers Joris, Job en Marieke horen vanmiddag rond 15 uur of ze met hun film 'A Single Life' meedingen naar een Oscar. Na een aantal selectieprocedures is de film doorgedrongen tot de top tien van beste animaties ter wereld.
Als de Utrechters genomineerd worden, levert dat nog wel een logistiek probleem op. Voor iedere genomineerde zijn twee kaartjes beschikbaar, maar het bedrijfje bestaat uit drie leden. "Dan moeten we maar snel kijken of we er nog een kaartje erbij kunnen kopen", zegt Job Roggeveen.
Het verhaal in de korte animatie draait om Pia, die opeens door haar eigen leven heen kan reizen nadat ze een mysterieuze vinylsingle had opgezet. In iets meer dan twee minuten laat de film verschillende fases in het leven van de vrouw zien.
De animatiemakers werden bekend nadat ze in dezelfde stijl de videoclip bij 'Bon Voyage' hadden gemaakt, het officiële lied voor de start van de Tour de France in Utrecht.
'A Single Life' is niet de enige Nederlandse productie die kans maakt op een nominatie. De Nederlandse speelfilm Lucia de B. over de Haagse verpleegster Lucia de Berk is in de race voor één van de vijf nominaties in de categorie beste buitenlandse film.

Utrechtse animatie op shortlist voor Oscar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.