Twintig sprekers bij hoorzitting Centrumplan Zeist

ZEIST - Voor de hoorzitting over het nieuwe Centrumplan van de gemeente Zeist vanavond hebben zich twintig sprekers aangemeld. Dan praat de gemeente opnieuw met bezwaarmakers over het omstreden plan, waarbij vooral de manier waarop de gemeente het verkeer wil regelen, fel bekritiseerd wordt.
Het gemeentebestuur heeft het plan al aangepast na kritiek van winkeliers en omwonenden. "In de vorige variant rijdt de bus en het autoverkeer via de Voorheuvel en in variant twee rijdt de bus tweezijdig over de Slotlaan en wordt het autoverkeer afgewikkeld via de Mr de Klerkstraat", zegt wethouder Fluitman.
Peter Vermeulen van Centrumvisie Zeist NEE vindt het plan absoluut geen verbetering. Hij voorziet grote opstoppingen op de Mr de Klerkstraat. "En hoe moet je de Slotlaan inrichten? Dat moet een voetgangersgebied worden, maar er moet dan wel acht keer per uur een bus doorheen."
Vermeulen is vooral boos over de reden van de plannen. Volgens hem moet het plan het noodleidende winkelcentrum Belcourt redden. "Daarom moet het hele centrum op de kop. Het is te gek voor woorden!"
Veel Zeistenaren willen vooral de busroutes behouden en sluipverkeer voorkomen. Anne Meijer van Bewonersinitiaven Zeist zegt dat als de gemeente daar rekening mee houdt, het nieuwe plan van wethouder Fluitman op instemming van een ruime meerderheid van de inwoners van Zeist kan rekenen.
De hoorzitting vanavond begint om 19 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.