Hogeschoolraad keurt begroting HU af

UTRECHT - De meerderheid van de Hogeschoolraad (HSR) heeft woensdag tegen de begroting van de Hogeschool Utrecht gestemd. De raad is kritisch op de bezuinigingsplannen bij HU Diensten, de huisvestingsplannen en de onderwijsinnovatie. Dat schrijft Hogeschoolkrant Trajectum.
Vooral de bezuinigingsplannen schieten de HRS in het verkeerde keelgat. "Het cruciale probleem is dat medewerkers totaal geen zicht hebben welke kant het op gaat en dat komt door het ontbreken van een Harmonisatieplan', zei HSR-voorzitter Cees Braas tegen Trajectum. Collegelid Anton Franken zei dat er ook geen gedetailleerd plan gaat komen.
Bij de ondersteunende diensten moeten tientallen banen weg. Franken zei dat het nog steeds mogelijk is om de bezuiniging van 20 procent door natuurlijk verloop voor elkaar te krijgen en minder extern personeel in te huren.

NIEUWBOUW

Franken zei tegen de HRS dat de financiële risico's van de huisvestingsplannen redelijk goed in de gaten worden gehouden. Daaronder vallen ook nieuwbouw en renovatie van panden op De Uithof. Over de onderwijsinnovatie zei Franken dat de HRS nauwer bij de plannen zal worden betrokken.
Vanwege het afkeuren van de begroting moeten college en de raad opnieuw met elkaar in gesprek. Als er daarna nog geen overeenstemming wordt bereikt, moet de landelijke geschillencommissie een oordeel vellen over de begroting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.