Oscar-nominatie voor Utrechtse filmmakers

UTRECHT - Filmmakers Job, Joris en Marieke kunnen hun koffers pakken voor een trip naar Los Angeles: de korte animatiefilm 'A Single Life' van hun Utrechtse filmbedrijfje is namelijk genomineerd voor een Oscar.
De Academy of Motion Picture Arts and Sciences besloot dat de korte film van de Utrechters één van de vijf beste animatiefilms van dit jaar was. De andere kanshebbers zijn 'The Bigger Picture', 'The Dam Keeper', 'Feast' en 'Me and My Moulton'.
Het verhaal in de korte animatie van Job, Joris en Marieke draait om Pia, die opeens door haar eigen leven heen kan reizen nadat ze een mysterieuze vinylsingle heeft opgezet. In iets meer dan twee minuten laat de film verschillende fases in het leven van de vrouw zien.
Het werk van Joris, Job en Marieke kreeg al eerder in Utrecht bekendheid omdat zij de animaties maakten bij de videoclip 'Bon Voyage', het officiële lied voor de start van de Tour de France in Utrecht.
Overigens moeten de drie filmmakers nog wel één probleem oplossen: zij krijgen namelijk maar twee kaartjes voor de Oscar-uitreiking. Niet dat de filmmakers daar een groot probleem in zien: "Dan moeten we maar snel kijken of we er nog een kaartje bij kunnen kopen", zei Job Roggeveen vooraf.

Utrechtse filmmakers over hun Oscar-genomineerde film
Felicitaties en bloemen voor filmmakers Job, Joris en Marieke

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.