Gemeente gaat Utrechtse tippelzone verplaatsen

UTRECHT - De Utrechtse tippelzone bij de Europalaan wordt verplaatst. Dat gebeurt vanwege de herontwikkeling van het gebied langs het Merwedekanaal. Wethouder Paulus Jansen maakte de verhuizing van het prostitutiegebied donderdag bekend tijdens een commissievergadering van de Utrechtse gemeenteraad.
Waar de tippelzone naartoe gaat, is nog niet bekendgemaakt. De wethouder bevestigde wel dat er op dit moment gezocht wordt naar een andere plek. Sluiting van de tippelzone aan de Europalaan voordat er een nieuw gebied voor straatprostitutie is gevonden, is niet aan de orde, zegt de wethouder.
Langs de Europalaan zat vroeger een groot distributiecentrum maar dat is inmiddels gesloopt. Voor het gebied tussen de Jaarbeurs en City Campus Max zijn veel plannen, zowel voor woningen als kantoren.

SITUATIE ZANDPAD

Tijdens dezelfde vergadering gaf burgemeester Van Zanen antwoord op vragen van de raad over de prostitutiezone aan het Zandpad. Die werd in 2013 gesloten vanwege misstanden bij de exploitanten.
Een alternatief plan om vlak bij het oude Zandpad een nieuwe zone te bouwen, mislukte vorig jaar omdat geen enkele investeerder interesse had om het complex te bouwen.
Ondanks dit alles wil de gemeente doorgaan op de ingeslagen weg en daarom is er ook een marktverkenning verricht. Als ook dat mislukt, is er geen alternatief plan, zo zei de burgemeester. Het college wil ook geen alternatief plan ontwikkelen.
Een maatschappelijke stichting die wel belangstelling heeft om het complex te bouwen, krijgt geen aparte behandeling, zegt Van Zanen. Die stichting stelt de belangen van de sekswerkers voorop en heeft geen winstoogmerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.