Echtpaar schenkt kunstcollectie aan Museum Flehite

AMERSFOORT - Wim en Hella van Schaik schenken hun kunstverzameling aan Museum Flehite in Amersfoort. In ruim zestig jaar verzamelden zij meer dan duizend kunstwerken, zoals schilderijen, aquarellen, tekeningen, sculpturen in allerlei materialen, penningen, sieraden en niet-westerse kunst.
Het echtpaar is al op leeftijd en zocht een goed onderkomen voor hun verzameling. Museum Flehite is blij met de rol die het echtpaar de instelling toedicht. Dankzij de schenking is de kunstverzameling van het museum bijna verdubbeld.
Vanaf morgen is de tentoonstelling 'Breed Verzameld' te bezichtigen. Hierin staan alleen maar schilderijen en sculpturen uit de collectie van het echtpaar. De directeur van het museum, Onno Maurer, meldt ook nog dat het echtpaar en hun kinderen de rest van hun leven ten alle tijden gratis het museum mogen bezoeken.
Het echtpaar had aanvankelijk een plek in het Noord-Hollandse Wieringermeer op het oog als locatie voor een eigen museum, maar dat bleek om economische redenen onhaalbaar.

Echtpaar schenkt kunstcollectie aan Museum Flehite

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.