Reclassering vraagt gratie voor Ang Kiem Soei

UTRECHT - Reclassering Nederland heeft vrijdag in samenwerking met andere organisaties om gratie gevraagd voor de Nederlander Ang Kiem Soei, die in Indonesië ter dood is veroordeeld. Ang Kiem Soei woonde lang in Utrecht.
In een brief aan de Indonesische president Joko Widodo spreken de organisaties hun begrip uit voor het straffen van drugscriminelen. Tevens vragen zij Widodo daarvoor geen mensenlevens op te offeren. Dit heeft Reclassering Nederland vrijdagavond laten weten.
Daarnaast hebben onder meer de protestantse kerk en het Humanistisch Verbond zich bij het initiatief aangesloten. Indonesië is van plan Ang Kiem Soei en vijf anderen dit weekeinde te executeren. In plaats daarvan vragen de Nederlandse organisaties om Ang Kiem Soei en de andere veroordeelden een levenslange gevangenisstraf op te leggen.
Ang Kim Soei werd in 2003 in Indonesië ter dood veroordeeld wegens betrokkenheid bij een xtc-fabriek.

BUREAU BUITENLAND

Reclassering Nederland is ook verantwoordelijk voor het ondersteunen van Nederlanders die in het buitenland gedetineerd raken. Er zitten circa 2200 Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Daarvan zijn er 1400 cliënt bij het Bureau Buitenland van Reclassering Nederland.
Zo'n driehonderd Nederlandse vrijwilligers die in het buitenland wonen, bezoeken deze gedetineerden namens Bureau Buitenland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.