Slachtoffer MH17 uit Maarssen nog altijd niet geïdentificeerd

MAARSSEN - Precies een half jaar na het neerstorten van vlucht MH17, wacht Piet Ploeg uit Maarssen nog altijd op het verlossend telefoontje. Bij de vliegramp kwamen zijn broer Alex, schoonzus Edith en neef Robert om het leven, maar zijn broer is nog altijd niet geïdentificeerd.
Bij de vliegramp op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Alex Ploeg was een van de inzittenden en op weg naar Azië om zijn vrouw en zoon kennis te laten maken met zijn collega's in Azië. Een half jaar na dato is hij een van de drie slachtoffers die nog steeds niet is geïdentificeerd.
"We zitten de hele tijd in de wachtstand. Gaat er een identificatie komen of niet?" vertelt Piet Ploeg. "Er wordt me wel vaker gevraagd: hoe erg is dat, je weet toch al dat hij dood is? Ja dat weten we al vanaf 17 juli. Maar toch op een of andere manier is het belangrijk dat er wat terugkomt."

STICHTING

Naast de persoonlijke betrokkenheid die Ploeg heeft bij de ramp met de MH17, zet hij zich ook in als voorzitter van Stichting Vliegramp MH17. "We gaan nadenken over een monument, een jaarlijkse herdenking, maar ook rouwverwerking speelt een rol. Dat zijn allemaal elementen waar wij als stichting naar kijken, om zo de belangen van de nabestaanden op een zo goed mogelijke manier te dienen."
Ondanks het grote verlies, voelt het voor Ploeg prettig om in een stichting te zitten met anderen die dezelfde gevoelens delen. "Het biedt ook afleiding en je kunt de goede dingen doen voor nabestaanden. Dat geeft ook wel een goed gevoel."

SCHADECLAIM

Volgens actualiteitenprogramma EenVandaag zouden nabestaanden ontevreden zijn over de afhandeling van de schadevergoedingen. Malaysian Airlines zou te lang doen over het uitkeren van de claims. "We hebben heel veel gevoel als nabestaanden, maar wij houden ons als nabestaanden liever aan de feiten. En ik zie eerlijk gezegd niet in waarom Malaysian Airlines daar zo lang over doet. Want voor hen is dit gewoon verzekeringswerk."
Ploeg benadrukt dat er met alle autoriteiten goede afspraken worden gemaakt. "Van daaruit zullen we heel precies blijven volgen hoe de afwikkeling van de schadeclaims verloopt."

Slachtoffer MH17 uit Maarssen nog altijd niet geïdentificeerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.