Utrechts festival Le Guess Who? wint prijzen

UTRECHT - Het Utrechtse festival Le Guess Who? is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van het IJzeren Podiumdier. Op Eurosonic Noorderslag ontving het festival een prijs in de categorieën Beste festival en Beste programmeur.
Volgens de jury wordt de programmering en positionering van Le Guess Who ieder jaar sterker en is het festival met de zaalmogelijkheden van TivoliVredenburg en het laagdrempelige Le Mini Who uitgegroeid tot een volwaardig indoorfestival.
Programmeur Bob van Heur werd geroemd om de spannende programmering. "Van Heur heeft zich een waar visionair getoond in het mede samenstellen van het programma", aldus het oordeel van de jury. De prijs voor beste directeur ging naar Geert van Itallie, directeur van de Melkweg in Amsterdam. Beste podium werd Patronaat in Haarlem.
In 2013 viel het Utrechtse festival ook al in de prijzen. Toen werd Le Guess Who uitgeroepen tot beste festival. Vorig jaar won Tivoli Utrecht de prijs voor beste poppodium, Marlies Timmermans van de Ekko werd toen winnaar in de categorie Beste directeur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.