Relletje rond Amersfoorts Kamerlid door telefoongesprek in trein

AMERSFOORT - VVD-Kamerlid René Leegte uit Amersfoort heeft zich de woede van Groningers op de hals gehaald. De politicus voerde vrijdag openlijk in de trein een telefoongesprek met een partijgenoot over de gaswinning in Groningen. Medepassagier Rolf Schuttenhelm van de actiegroep Fossielvrij hoorde dat en plaatste zijn bevindingen op Twitter.
In het telefoongesprek zei de VVD'er onder meer dat hij "zoveel mogelijk de media heeft ontlopen" tijdens een werkbezoek van Tweede Kamerleden aan Groningen over gaswinning. Verder zou hij besproken hebben hoe je de Groningers "kunt pappen", schrijft RTV Noord.
Schuttenhelm zat volgens eigen zeggen in dezelfde trein als Kamerlid Leegte omdat hij ook aanwezig was bij het werkbezoek in Groningen. Zijn actiegroep wil dat fossiele brandstoffen zoals het Groninger gas in de grond blijven zitten.
De VVD in de provincie Groningen heeft inmiddels met klem afstand genomen van de inhoud van het telefoongesprek. "Er is maar één ding leidend: het belang van de Groningers, ongeacht de kosten", aldus de reactie van de liberale partij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.