Utrechtse onderzoeksjournalisten bundelen de krachten

UTRECHT - RTV Utrecht start samen met Yournalism en DUIC een campagne voor onderzoeksjournalistiek in de regio Utrecht. Het doel is om samen goede nieuwsverhalen te brengen die voor de afzonderlijke media niet altijd haalbaar zijn door strakke deadlines, kosten en menskracht.
Utrechtse journalisten zullen als eerste het dossier rond muziekpaleis TivoliVredenburg doorlichten. Hoewel het muziekpaleis een groot succes lijkt en de bezoekersaantallen alle verwachtingen overtreffen, kampt het vijf zalen tellende muziekgebouw nu al met een miljoenentekort. RTV Utrecht, DUIC en Yournalism willen uitvinden hoe dat mogelijk is.
Om het onderzoek van de grond te krijgen bundelen de drie partners mensen en middelen. Ook doen ze een beroep op Utrechters die informatie hebben die interessant kan zijn voor dit verhaal. Tipgevers kunnen zich melden via nieuws@rtvutrecht.nl. Zo komen e-mails terecht bij de journalisten die werken aan dit project.
Yournalism is een onderzoeksplatform dat via crowdfunding journalistieke verhalen wil maken die anders achterwege zouden blijven. DUIC is een website met Utrechts nieuws en RTV Utrecht is de regionale zender voor de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.