Nieuw fietspad moet ongelukken voorkomen

UTRECHT/BUNNIK - Fietsers die tussen Bunnik en Utrecht reizen, maken regelmatig onveilige situaties mee. Dat zegt de Fietserbond afdeling Bunnik.
Ook de provincie Utrecht vindt de weg voor fietsers en landbouwverkeer langs de N411 erg gevaarlijk en wil daarom ten noorden van de provinciale weg een nieuw fietspad aanleggen. De Bunnikse fietsersbond is blij met het plan, maar veel omwonenden niet.
Volgens de omwonenden wordt de situatie met een nieuw fietspad niet veiliger. Het plan is zelfs onveilig door de extra oversteken die fietsers kunnen nemen, zegt Anneke Visscher van het buurtschap Amelisweerd-Rhijnauwen

LANG GENOEG GESPROKEN

Al ruim drie jaar staat de veiligheid rondom de N411 ter discussie. Volgens gedeputeerde Van Lunteren is er lang genoeg met alle partijen gepraat en is het nu tijd om knopen door te hakken. "De veiligheid staat wat mij betreft voorop", zegt de gedeputeerde. De fietsersbond snapt niets van de bezwaren. Volgens hen compenseert de provincie voldoende natuur elders.
Komende weken staat de aanleg van het fietspad en de verbetering van enkele kruisingen op de agenda in het provinciehuis. Begin februari neemt de Provinciale Staten een beslissing of dat fietspad er komt of niet.

Nieuw fietspad moet ongelukken voorkomen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.