"Utrechtse Heuvelrug communiceert slecht over bodemvervuiling"

DOORN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug communiceert slecht over de bodemvervuiling in Doorn. Dat vindt de lokale D66-fractie. Al maanden is er onrust over een stomerij aan de Acacialaan in Doorn.
De grond onder de zaak is vervuild met het schoonmaakmiddel PER. In september moesten buren van de stomerij hun huis verlaten en vorige week kregen studenten ineens te horen dat ze weg moesten. Uit nieuwe metingen bleek dat er toch weer sprake was van sterk verhoogde waarden.
D66 wil dat er einde komt aan dit soort verrassingen, zegt raadslid Erwin Kamp: "Ik vind het gewoon heel jammer en een gemiste kans dat er niet op structurele wijze overleg wordt gevoerd. Dat kan veel onrust wegnemen. Dit is een serieus onderwerp en als gemeente moet je laten zien dat je het dan serieus neemt." Maar dat doet de gemeente dus niet, vindt D66.
De partij wil onder meer van het college weten hoe het kan dat er iedere keer zulke grote verschillen zijn in de meetresultaten en wat de gevolgen zijn voor de andere omwonenden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.