Oplichtsters actief in Baarn en Soest

BAARN/SOEST - De politie waarschuwt voor oplichters die zowel in Baarn en Soest actief zijn.
Twee vrouwen sloegen afgelopen vrijdag in beide plaatsen toe. Bij een bewoonster van de Margrietstraat in Baarn hingen ze een verhaal op over bloemen die bij haar in huis stonden. De vrouw vertrouwde het niet en deed snel de deur dicht.
De oplichtsters vertrokken met een auto en wisten later wel een huis aan de Klaproosstraat met een smoes binnen te komen. De bewoonster hield ze echter goed in de gaten, waardoor ze na een tijdje onverrichter zake vertrokken.
Niet veel later kregen bewoners van de Spinet en de Betje Wolfflaan in Soest bezoek van twee vrouwen met hetzelfde signalement. Ook hier lukte het de dames niet hun slachtoffers te bestelen.

SIGNALEMENT

De politie hoopt dat er mensen zijn die meer over de oplichtsters weten. Ze hebben allebei een Oost-Europees uiterlijk, zijn 40 à 50 jaar oud en ongeveer 1.60 meter lang. Een van de vrouwen heeft een stevig postuur. Haar blonde of grijze haar droeg ze in een kort staartje of een knot en ze droeg een lichtgekleurde jas.
Haar handlanger heeft lang zwart haar dat krullerig was tot in de nek en droeg een zwarte jas. De vrouwen reden waarschijnlijk in een zwarte Volkswagen Golf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.