Glazenwassersoorlog in Leidsche Rijn en Vathorst: "Doe aangifte"

AMERSFOORT - Amersfoort en Utrecht maken zich zorgen over bedreiging en intimidatie door groepen glazenwassers.
De VVD in Utrecht stelt de praktijken dinsdag aan de kaak in de gemeenteraad en bij burgemeester Jan van Zanen. Vooral in het stadsdeel Leidsche Rijn zouden groepen malafide glazenwassers proberen het alleenrecht in de wijken te krijgen.

VATHORST

Het probleem kwam recent aan bod in het tv-programma Rambam en speelt ook in de Amersfoortse vinexwijk Vathorst. De programmamakers probeerden daar aan de slag te gaan als glazenwasser. Vrijwel meteen werden ze bedreigd. Zo kregen ze te horen dat ze weleens een gebroken voet zouden kunnen oplopen als ze niet snel zouden vertrekken.

AANGIFTE

Burgemeester Lucas Bolsius blijft erop hameren dat mensen aangifte moeten doen bij bedreiging en intimidatie door glazenwassers. Maandagavond ging hij in gesprek met een tiental bewoners van de wijk Vathorst die zich zorgen maken over de zakelijke strijd die er woedt.
Om de intimidatie te kunnen bestrijden hoopt de burgemeester dat de bewoners zich gaan verenigen. Volgens Bolsius moet het lukken de malafide groep de wijk uit te werken door collectief erkende glazenwassers in te huren.

Burgemeester spreekt met Amersfoorters over intimiderende glazenwassers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.