Montfoort bepaalt route voor demissionaire wethouders

MONTFOORT - Het college van Montfoort beslist vandaag welke lopende zaken de komende tijd nog behandeld worden. Het gemeentebestuur is sinds vrijdag demissionair en kan daardoor niet optimaal functioneren. De uitkomst van het overleg wordt eerst met de gemeenteraad gedeeld en later deze week pas openbaar gemaakt.
Het college kwam onder meer in de problemen door de 'Bloklandaffaire', waarbij de gemeente ten onrechte een bouwvergunning verleende aan een boer. Omdat daarna de integriteit van burgemeester en wethouders in twijfel werd getrokken besloot het bestuur de portefeuilles ter beschikking te stellen. De wethouders zijn officieel nog tot 16 februari in functie, maar nemen geen grote beslissingen meer.
Intussen bekijken de partijen hoe het nu verder moet met de coalitie van Inwonersbelangen Montfoort Linschoten, CDA en ChristenUnie. Het is de vraag of er tussen hen nog genoeg vertrouwen is voor een doorstart van het college. Met name de rol van wethouder Rob Jonkers staat ter discussie.

Radio M Utrecht over de politieke situatie in Montfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.