Scholen dupe van politieke crisis Montfoort

MONTFOORT - Het scholencomplex aan de Damstraat in Montfoort wordt voorlopig niet opgeknapt. De verbouwing is door het college van Montfoort als 'controversieel' betiteld. Vanwege de crisis in het college van B en W naar aanleiding van de 'Affaire Blokland' is het college demissionair en worden er voorlopig geen grote beslissingen genomen.
De modernisering van het schoolgebouw aan de Damstraat was de laatste stap van een groter plan om alle Montfoortse en Linschotense scholen op te knappen. Recent werden al wel andere scholen opgeknapt en opgeleverd. In het gebouw aan de Damstraat zitten nu de scholen Graaf Jan van Montfoort, Howiblo en Hobbitstee.
In een brief aan alle politieke partijen, die in handen is van RTV Utrecht, staat ook dat de plannen voor de Willeskopperpoort voorlopig niet verder uitgewerkt worden. Woningcorporatie SWW heeft de grond aan het water tussen de supermarkt en het Sint-Josephgebouw al in 2009 gekocht om er appartementen voor senioren of starterswoningen te bouwen. Binnen de politiek in Montfoort is al jaren onenigheid hoe dat complex eruit moet komen te zien.

MANEGE

Ook de verhuizing van de manege van de West Stichtse Ruiters (WSR) is niet langer een punt waar op korte termijn een beslissing over wordt genomen. De manege is gevestigd op de 'Kop IJsselveld' en zou plaats moeten maken voor een industriegebied. Tegen dat plan is veel verzet geweest van de paardenliefhebbers.
Eerder vandaag liet de gemeente Woerden weten zich zorgen te maken over de samenwerking met Montfoort op het gebied van de participatiewet en de toekomst van de bibliotheken in de regio. Die onderwerpen zijn in Montfoort niet controversieel verklaard en lopen dus geen gevaar.
De wethouders stelden hun portefeuilles vorige week beschikbaar toen duidelijk werd dat er geheime afspraken zijn gemaakt met een agrariër aan de Blokland. Volgens de rechter had het college van B en W dat nooit mogen doen. Na 16 februari leggen de wethouders hun functie neer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.