Doorbraak in cold case Bosberg: man aangehouden

NIEUWEGEIN - De politie heeft dinsdagochtend een 36-jarige man aangehouden in de Bosbergzaak. De inwoner van 't Harde wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Les Strijder ruim twaalf jaar geleden.
De destijds 53-jarige Strijder uit Ede reed 22 november 2002 's nachts weg bij zijn werk bij TNT in Nieuwegein. Anderhalf uur later ontdekte een automobilist op de Bosberg, een parkeerplaats bij Hilversum die bekend stond als homo-ontmoetingsplaats, zijn auto. Naast de wagen lag het lichaam van Les. Later bleek dat hij was overleden aan een hartstilstand.

BROERS

Onlangs werd duidelijk dat Strijder op de Bosberg waarschijnlijk is aangevallen en mishandeld door twee broers uit Lelystad. Dit was reden voor de politie om het onderzoek te openen.
Vorige week dinsdag toonden Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld een reconstructie van de zaak. Via politie.nl en een speciale Facebookpagina werd aandacht gevraagd voor de vragen van het coldcaseteam.

14 TIPS

Na de uitzendingen kreeg het coldcaseteam 14 tips binnen. Enkele daarvan leidden tot de aanhouding van de man uit 't Harde. Daarnaast is uit de tips duidelijk geworden dat er nog twee of drie andere mannen bij dit feit betrokken zijn geweest. Ook is informatie binnengekomen van mensen die destijds ook op de Bosberg zijn lastiggevallen.
Het coldcaseteam hoopt dat mensen met meer informatie na al die jaren willen praten. De zaak komt woensdag aan bod in Bureau Hengeveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.