Criminaliteitscijfers Utrecht: Flink meer fietsen gestolen

UTRECHT - In de gemeente Utrecht zijn vorig jaar ruim 20 procent meer fietsen gestolen. Het aantal geweldsgevallen nam daarentegen met 10 procent flink af. Er waren vooral veel minder gevallen van openlijk geweld en straatroven. Dat blijkt uit de veiligheidscijfers over 2014, die de gemeente dinsdagmiddag heeft vrijgegeven.
De totale criminaliteit is in de stad met 1 procent gedaald ten opzichte van 2013. In de hele provincie was dat gemiddeld met 7 procent. Dat Utrecht achter blijft, komt vooral door het hoge aantal fietsendiefstallen en autokraken, zegt de gemeente.
De stijgende lijn in het aantal fietsendiefstallen komt volgens de gemeente deels vanwege de toename van fietsen in de stad. Ook worden slachtoffers gestimuleerd aangifte te doen. De meeste autokraken vonden plaats rondom de Mariaplaats, in Buiten Wittevrouwen en rondom de Jaarbeurs.
Wel goed gaat het met terugdringen van woninginbraken. Dat was een kwart minder dan in 2013. Het aantal overvallen nam procentueel wel veel toe, maar volgens gemeente komt dat omdat er relatief weinig overvallen worden gepleegd in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.