Hondenuitlaatservices krijgen vergunning van Staatsbosbeheer

UTRECHTSE HEUVELRUG - Staatsbosbeheer heeft vergunningen uitgegeven aan alle 36 hondenuitlaatservices die graag hun honden in de natuurgebieden van Utrecht-Noord en Utrechtse Heuvelrug-Noord willen uitlaten. Met het nieuwe systeem hoopt de gebiedsbeheerder drukte beter te kunnen spreiden.
Volgens Staatsbosbeheer lopen er te vaak te veel honden tegelijk in sommige natuurgebieden. Wandelaars zijn soms bang voor ze en de dieren jagen weleens op wild. Controle via vergunningen leek de instelling daarom een logische stap.
Mensen die voor hun beroep honden uitlaten, konden zich tot begin december inschrijven. Staatsbosbeheer ging vervolgens in gesprek met de uitlaatservices om tot een juiste oplossing te komen.

SPREIDEN

Volgens Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer is dat gelukt. "We gaan de komende periode de tijd beter spreiden. Nu zie je vaak dat bedrijven op dezelfde tijdstippen komen en dan wordt het al gauw vol. Daarnaast hebben we het gebied iets verder uitgebreid om meer ruimte te creëren."
Een vergunning kost vijfhonderd euro per jaar. Hiermee kan een hondenuitlaatservice het hele jaar door vijf keer in de week twee keer per dag met de honden het gebied in. De overeenkomst gaat vanaf april in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.