"Treinen zullen station Overvecht over blijven slaan"

UTRECHT - Treinen zullen Station Overvecht in Utrecht ook dit jaar relatief vaak blijven overslaan. Dat zegt staatssecretaris Mansveld in antwoord op Kamervragen. In heel Nederland hebben treinen van de NS vorig jaar minder stations voorbijgereden.
De staatssecretaris moest de NS aansporen om vanaf dit voorjaar zo weinig mogelijk stations over te slaan, maar volgens NS en ProRail lukt dat in Utrecht nog niet. Hier wordt de situatie pas beter ná de herstructurering van de sporen en wissels rond Utrecht CS. Dat is pas in 2017 klaar.
Tot die tijd is het onvermijdelijk dat treinen relatief vaak aan Station Overvecht voorbijrijden, omdat er anders teveel vertraging in de dienstregeling ontstaat. Een noodoplossing is volgens de spoorbedrijven niet mogelijk.
Bij het overslaan van stations gaat het om incidenten en niet om een structurele kwestie, aldus Mansveld. De NS werkt aan een aantal maatregelen om andere stations minder vaak over te slaan. Vorig jaar werden er 3163 stations overgeslagen. Dat waren er 230 minder dan het jaar ervoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.