"René Leegte heeft spijt van teruggeven portefeuille"

AMERSFOORT - VVD-Kamerlid René Leegte uit Amersfoort zegt dat hij zijn portefeuille over de gaswinning in Groningen niet had moeten inleveren. Nadat hij in opspraak was geraakt over een telefoongesprek dat hij in de trein had gevoerd, vond hij dat hij niet langer het woord kon voeren over de gaswinning. In De Telegraaf zegt hij nu dat zijn woorden zijn verdraaid.
Leegte was onderweg terug van een bijeenkomst in Groningen toen hij in de trein een telefoontje pleegde over de VVD-strategie over het gasbeleid. In dezelfde coupé zat een actievoerder die bij dezelfde bijeenkomst was. Hij twitterde de uitspraken van Leegte, waaruit zou blijken dat het Kamerlid vertragingstactieken wilde toepassen zodat de gaswinning door zou kunnen gaan.
Leegte zegt nu in De Telegraaf dat hij dat nooit gezegd heeft. "Het heeft allemaal een totaal verkeerde lading gekregen. Ik ben, als ik erop terugkijk, naïef geweest." Dat hij niet voor zijn zaak heeft gevochten, kwam volgens Leegte omdat hij een zware week achter de rug had.
Bovendien ontploften de lokale VVD-afdelingen. "Op een gegeven moment was het al dusdanig geëscaleerd dat het me beter leek om excuses te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.